تقویت حافظه با گیاهان دارویی
همراه هستیم با شما از وبسایت اموزش افزایش ، حافظه ، تندخوانی و تمرکز موضوع این قسمت ؛ تقویت حافظه با گیاهان دارویی
تقویت حافظه با گیاهان دارویی
طبیعت مادر همه ما انسانهاست و از دیرباز ما را پناه و خوراک و هم هنگام رنج و ناخوشی درمان کرده است. گیاهان بسیاری به عنوان دارو شناسایی شده است که با مصرف مداوم و منظم آنها میتوان به نتایج مطلوبی دست یافت. تقویت حافظه با گیاهان دارویی نیز میسر است. هم در دین راهکارهایی پیشنهاد شده و هم توسط اطبا و قدمای ما.
.
.
چرا تقویت حافظه با گیاهان دارویی؟
از جمله دلایلی که سبب میشود تقویت حافظه با گیاهان دارویی توصیه شود شامل موارد زیر است:
۱- وجود مقادیر زیادی لیسیتین که یک چربی فسفر دار بوده و برای تقویت سیستم اعصاب مرکزی و قوای فکری بسیار ضروری و حیاتی میباشد.
۲- بالا بودن میزان فسفر، پتاسیم، منیزیم، آهک، گوگرد، کلر، سدیم، آهن در این گیاهان
۳- وجود خاصیت ضد افسردگی، ضد ضعف عصبی و همچنین خاصیت کاهش دهنده علایم استرس (فشار روانی ) در بعضی از این گیاهان.
۴- اثر مستقیم و فوری گیاهان و میوهها با طبیعت گرم در خنثیسازی علائم افسردگی، ضعف اعصاب، کندی ذهن، پایین بودن عملکرد مغز و کمک به برطرف شدن این علائم.
.
.
تقویت حافظه با گیاهان دارویی به شرح زیر توصیه شده است:
آویشن، اسطوخودوس، اکلیل کوهی، جین سینگ، جینکو، خردل، زعفران، سعد کوفی، مریم گلی، چای، کندر، سرکه، عسل، کرفس، بابونه، ریحان، روغن اکلیل کوهی.
این گیاهان طبیعت گرم دارند و منابع ویتامینها و فسفر و منابع مغذی برای تقویت حافظه هستند که باعث آرامش روحی و تمدد اعصاب میشوند و به تقویت حافظه کمک میکنند. کرفس هم به عنوان خورش میتواند مورد استفاده قرار گیرد.
چایهای گیاهی مانند دمنوش بهارنارنج، اسطوخودوس، سنبلالطیب و بادرنجبویه را به برنامه روزانه خود بگنجانید. نوشیدن این چایهای گیاهی موجب تقویت حافظه میشود و توانایی مغز را برای یادگیری و ذخیره اطلاعات بیشتر میکند، بهگونهای که فرد در مدت زمان کوتاهتری میتواند دادههای بیشتری را در ذهن خود ثبت کند. برای تهیه این دمنوشها کافی است یک قاشق غذاخوری از برگهای خشک شده هر یک از این گیاهان دارویی را در یک لیوان آب جوش بریزید و سر آن را ببندید و اجازه دهید که در مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه دم بیاید.
ابن سینا حکیم عالیقدر مصرف زعفران را با کمی کندر و عسل بهصورت خمیر جهت رفع کندی ذهن تجویز کرده است.
میوههای مفید برای تقویت حافظه:
.
.
انجیر، بادام، چغندر، سیر، به، انار، کدو حلوایی، مویز، گردو.
در سنت و دین ما نیز توصیههایی در مورد تقویت حافظه وجود دارد. از جمله:
پیامبر خدا (ص): هرکس ناشتا به خوردن مویز مداومت کند، فهم و حافظه و ذهن روزی آن میشود و از بلغم وی کاسته میشود.
کندر (جویدن آن مانند آدامس و برای کسانی که از جویدن آن احساس بدی دارند خوردن آن با عسل به صورت کپسول).
پیامبر خدا (ص): بر شما باد کندر، چراکه عقل را افزون میکند و ذهن را ذکاوت میدهد.
خوردن انار با پیه آن (خوردن انار شیرین با پیه آن علاوه بر این که بر هضم غذا کمک میکند باعث تقویت حافظه میشود).
امام صادق (ع): انار را با پیه آن بخورید، چرا که معده را میپالاید و ذهن را فزون میکند.
.
.
- ۹۸/۰۸/۱۸