افزایش حافظه و تندخوانی

مقالات ، آموزش های ویژه در حوزه مباحث تند خوانی و افزایش حافظه

افزایش حافظه و تندخوانی

مقالات ، آموزش های ویژه در حوزه مباحث تند خوانی و افزایش حافظه

سلام خوش آمدید

مدیتیشن: داروی تقویت حافظه وتمرکزحواس

شنبه, ۱۸ آبان ۱۳۹۸، ۱۲:۰۸ ب.ظ

همراه هستیم با شما از وبسایت اموزش افزایش ، حافظه ، تندخوانی و تمرکز موضوع این قسمت ؛ مدیتیشن: داروی تقویت حافظه وتمرکزحواس

 

مدیتیشن: داروی تقویت حافظه وتمرکزحواس

تقویت حافظه و تمرکز حواس همواره یکی از دغدغه­ های افرادی است که وقت زیادی را در زندگی صرف مطالعه و کارهای فکری سنگین می ­نمایند. بی­ شک یافتن یک داروی تقویت حافظه و تمرکز حواس می ­تواند کمک بسیار بزرگی به زندگی علمی و حرفه ­ای چنین افرادی نماید. محققان روش­های مختلفی را در این زمینه ارائه کرده­ اند که هر یک می­ توانند تا حدی در بهبود حافظه و تمرکز موثر واقع گردند. یکی از محبوب­ترین و قدرتمندترین روش­ها انجام روزانه مدیتیشن یا همان مراقبه است.

.

.

 

مدیتیشن و حافظه به طرز شگفت ­انگیزی با یکدیگر در ارتباط هستند. تحقیقات نشان می­ دهند که مدیتیشن ساختار فیزیکی مغز را به شیوه­ های مثبت جالب توجهی تغییر می­ دهد، از جمله تقویت حافظه و تمرکز حواس و دقت. می­ توان از مدیتیشن به عنوان داروی تقویت حافظه و تمرکز حواس نام برد، بی آن که عوارض جانبی داروهای شیمیایی را بر بدن بر جای گذارد.

در جریان یک تحقیق علمی، محققان در بیمارستان عمومی ماساچوست در بوستون نشان دادند که انجام مراقبه منظم باعث ضخیم شدن غشاء مغزی انسان می­شود. مراقبه سایز رگ­های مغز و گردش خون در منطقه را افزایش می­دهد که منجر به ضخامت غشاء مغزی می­گردد. قشر بیرونی مغز مسئول علکردهای فکری سطح بالاتر مانند تمرکز، یادگیری و حافظه است، بنابراین این کشف بسیار حیرت ­انگیزی می­باشد. طبق نظر محققان، انجام مراقبه روزانه به مدت حتی بیست دقیقه می­ تواند کارایی فرد را در تست­ های حافظه و تمرکز افزایش دهد.

    برای مطالعه مقاله بهترین تمرین های افزایش تمرکز حواس! کلیک کنید

یکی از محققین این مطالعه می­گوید با انجام مراقبه، انسان غشاء مغزی خود را ورزش می­دهد و باعث بزرگ شدن آن می­شود. این یافته مشابه تحقیقاتی است که نشان می­دهند غشاء مغزی موسیقی­ دان­­ ها، ورزشکاران و زبان شناسان خبره در نواحی مرتبط ضخیم ­تر از افراد عادی است و ثابت می ­کند که مرتاض ­ها فقط در گوشه ای نمی­ نشینند، بدون این که کاری انجام دهند.
مدیتیشن: داروی تقویت حافظه وتمرکزحواس

مدیتیشن: داروی تقویت حافظه وتمرکزحواس
همه می­ توانند از مزایای مدیتیشن به عنوان داروی تقویت حافظه و تمرکزحواس استفاده کنند

برای تقویت مغز از طریق مراقبه لازم نیست که مانند یک راهب در کوهستان زندگی کنید. تحقیقات علمی ثابت کرده ­اند که مراقبه آگاهانه یا مراقبه درون­ بینی که در کشورهای غربی انجام می­شود، در افزایش ضخامت مغز و تقویت تمرکز موثر است.

شارون بگلی در کتاب خود با نام مغز خود را تربیت کنید، مغز خود را تغییر دهید، می­ گوید: “آن گونه که از تحقیقات انجام شده بر روی راهب­ های بودایی دریافتیم، یکی از مولفه­ های مهم در تغییر مغز، فعال کردن قدرت ذهن و به ویژه توجه متمرکز است که همان تمرین آگاهی بودایی­ هاست، تکنیکی که در دنیای غرب متداول شده و در دسترس همگان قرار دارد.”

تحقیقات بسیاری نشان می ­دهند که انجام مراقبه آگاهانه به مدت بیست دقیقه یا بیشتر در طول روز به بهبود تمرکز و دقت فرد کمک شایانی می­نماید. تمرکز بر روی تنفس یا همان مراقبه آگاهانه یکی از آسان­ترین روش­های مدیتشن است. می­توانید این کار را با ده دقیقه در صبح و ده دقیقه پیش از خواب شروع کنید. هر بار که تمرکز خود را از دست می­دهید، مجددا بر روی تنفس خود تمرکز کنید و با این عمل، باعث ایجاد تمرکز و عمیق شدن آن شوید، دقیقا همان گونه که ماهیچه­ ها با بلند کردن مکرر وزنه رشد کرده و تقویت می­شوند.

توجه متمرکز که با انجام مراقبه فعال می­شود، کاربردهای عملی فراوانی دارد. چه کسی مشتاق تمرکز بدون وقفه در هنگام کار کردن نیست؟ یا حتی در مدرسه؟ بدون شک بسیاری از افراد از یافتن یک داروی تقویت حافظه و تمرکز حواس استقبال شایانی می­ کنند.

این مساله توسط یک تحقیق علمی در دانشگاه واشنگتن به آزمایش گذاشته شد. شرکت ­کنندگان در این تحقیق در شرایط پر استرس موظف به انجام چند وظیفه به صورت همزمان شدند و باید مکررا به تلفن پاسخ داده، ایمیل چک کرده، تقویم­ هایشان را بروزرسانی کرده و پیامک ارسال می ­کردند. آن دسته از شرکت­ کنندگان که به صورت منظم مراقبه کرده بودند، عملکرد بسیار بهتری در تمرکز کردن و ادامه کار از خود نشان دادند.

این کشفیات درباره ارتباط میان مدیتیشن، حافظه و تمرکز بسیار مهیج هستند و اثبات کرده­ اند که واقعا می­ توان مغز را تغییر داده و تمرکز و قدرت آن را بیشتر نمود. وقتی یک مهارت جدید یاد می­ گیرید، اطلاعاتی را حفظ کرده یا عادت جدیدی را به زندگی خود اضافه می­ کنید، ارتباطات موجود در مغزتان تغییر می­ کنند. البته این تغییرات یک شبه انجام نمی ­پذیرند و باید به صورت مداوم و منظم بر روی آن کار کنید.

“مدیتیشن راهی برای ساکت کردن ذهن نیست، بلکه راهی است برای ورود به سکون و آرامشی که در وجود انسان قرار دارد و زیر پنجاه هزار فکری که روزانه بطور متوسط به ذهن او خطور می ­کند، دفن شده است.”
دیپاک چاپرا

.

.

https://motalesharif.com

 

  • مهدی منتظر

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

من اینجا هستم با وبلاگ افزایش حافظه و تند خوانی تا باهم در مورد تگنیک های افزایش حافظه و مهارت تندخوانی صحبت کنیم ، امیدوارم بتوانیم اطلاعات مفیدی رو در این زمینه منتقل نماییم