افزایش حافظه و تندخوانی

مقالات ، آموزش های ویژه در حوزه مباحث تند خوانی و افزایش حافظه

افزایش حافظه و تندخوانی

مقالات ، آموزش های ویژه در حوزه مباحث تند خوانی و افزایش حافظه

سلام خوش آمدید

همراه هستیم با شما از وبسایت اموزش افزایش ، حافظه ، تندخوانی و تمرکز موضوع این قسمت ؛ بهترین روش برای درس خواندن | چهار گام موثر برای درس خواندن

 

بهترین روش برای درس خواندن | چهار گام موثر برای درس خواندن

شب‌های امتحان از جمله سخت‌ترین شب‌های زندگی هر محصلی است؛ به‌خصوص اگر درس‌ها را طی سال نخوانده و مرور نکرده باشد. بهترین روش برای درس خواندن فقط به شب امتحان خلاصه نمی‌شود بلکه بهتر است هر محصل یا دانشجویی بداند درس‌ها بهتر است طی سال مرور شوند که شب امتحان با مرور ساده بتوان همه مطالب را نه فقط در حافظه کوتاه مدت بلکه برای همیشه و در حافظه بلند مدت جای داد.
گام اول

بهتر است همان ابتدای کار هدف‌مان مشخص باشد. اینکه چه درس‌هایی را برای چه می‌خوانیم مهم است و به ما انگیزه بیشتری برای درس خواندن می‌دهد. در ضمن علاقه‌مند بودن به رشته تحصیلی در میزان یادگیری بسیار مهم است.

خودتان را بشناسید. شناسایی اینکه در یادگیری چگونه فردی هستید مهم است. سمعی، بصری یا لمسی هستید؟ با دیدن بهتر یاد می‌گیرید یا با شنیدن و یا با نوشتن؟
گام دوم

گوش سپردن موثر در کلاس و سوال پرسیدن جز اولین مراحل یادگیری است. حتما از مطالب مهم یادداشت‌برداری کنید و سر کلاس تمرکز حواس داشته باشید.

هر مطلبی که یاد می‌گیریم تا یک ساعت در ذهن ما می‌ماند و پس از آن کم‌کم فراموش‌مان می‌شود تا اینکه تا یک ماه بعد هیچ چیز از آن مطلب در خاطرمان نخواهد بود.
گام سوم
توضیح هرم یادگیری

بهترین زمان برای اولین مرور بلافاصله پس از پایان کلاس است. بعدی فردای کلاس، هفته بعد و ماه بعدی می‌باشد. برای مرور می‌توانید از نقشه ذهنی و شکلک‌های مختلف و خودکارهای رنگی استفاده کنید. حتی می‌توانید فلش کارت تهیه کنید. با این روش مرور کردن، مطالب در ذهن حک می‌شوند و کمتر فراموش می‌شوند.

در زمان مرور مطالب می‌توانید آن‌ها را برای فرد دیگری توضیح دهید. یاددادن مطالب جدید به دیگران در انتقال آن‌ها به حافظه بلند مدت بسیار موثر است. با دوست همکلاسی خود می‌توانید مطالب یادگرفته شده را به اشتراک بگذارید و برای هم توضیح دهید. اگر تنها بودید از روش خلاصه نویسی استفاده نمایید. یعنی مطالب مهم را در دفترچه‌ای خلاصه‌وار بنویسید. نقشه ذهنی و استفاده از رنگ‌ها و اشکال مختلف فراموش نشود.

اگر فرصت داشتید می‌توانید در مورد مطالب جدید درسی خود تحقیق کنید. از دوستان و معلم‌تان بپرسد و در اینترنت جستجو کنید. مجموعه این فعالیت‌ها سطح درک مطالب را بسیار بالا می‌برد و حتی به مطالب جدید در مورد موضوع درسی‌تان دسترسی پیدا خواهید کرد.

شرحی که گفته شد معروف به هرم یادگیری می‌باشد که به شکل زیر است:

در زمان امتحانات نیز بهتر است خواب کافی داشته باشید و صبح زودتر بیدار شوید و پس از ورزشی مختصر و صبحانه‌ای کامل که شامل تخم‌مرغ، شیر، کنجد، عسل، ارده، گردو، قهوه و نان کامل می‌تواند باشد. درس خواندن را در محیطی آرام که دمای مناسب داشته و اکسیژن به خوبی دریافت شود، شروع کنید. از عوامل پرت کننده حواس مثل موبایل و تلویزیون دور باشید. طوری برنامه‌ریزی نمایید که پس از ۴۵ دقیقه درس خواندن، ۱۵دقیقه بتوانید استراحت کنید.

قبل شروع هر فصل مرور کلی انجام دهید و نمودارها و تصاویر آن فصل را ببینید. به سوالاتی که احتمالا مطرح شده نظری بیاندازید و سپس شروع به خواندن مطالب نمایید. روی هر مطلب فکر کنید و سپس چند بار خوانده و از حفظ بگویید و برای مطالب مهم نقشه ذهنی بکشید. در پایان هر فصل سوالات مطرح شده را جواب دهید و یا خودتان سوال طرح کنید و جواب دهید. سپس مرور کوتاهی انجام دهید نقشه ذهنی و نمودارها و تصاویر را نیز مرور کنید و به سراغ فصل بعد بروید. می‌توانید از فلش کارت نیز استفاده نمایید.

پس از پایان کلیه فصول مرور کلی فراموش نشود.
گام چهارم

در زمان استراحت می‌توانید کمی هوای آزاد تنفس کنید، خوراکی‌های سالم مانند میوه و مغزها را میل نمایید و نیز موسیقی ملایمی گوش دهید. سعی کنید تا روز امتحان کمتر سراغ تلفن همراه و تلویزیون بروید و استفاده از این وسایل را محدود نمایید.

برای وعده نهار هم می‌توانید از ماهی، سبزیجات و یا کمی لوبیا استفاده کنید. بهتر است در خوردن هم زیاده‌روی نکنید؛ زیرا وقتی معده سبک‌تر باشد جریان خون بیشتری به سمت مغز می‌رود و نیز کمتر احساس خواب آلودگی خواهید کرد.

در زمان امتحانات می‌توانید با تجویز پزشک از مکمل‌های دارویی مانند مولتی ویتامین، آهن و … استفاده نمایید. البته هرگز به داروهایی که به نام تقویت حافظه و تمرکز فروخته می‌شود اعتماد نکنید و خود را در معرض آسیب قرار ندهید.

متدهای مختلفی برای درس خواندن وجود دارد که می‌توانید در اینترنت اطلاعاتی در مورد این متدها به‌دست بیاورید و با توجه به شناختی که از خودتان دارید از آن‌ها استفاده نمایید.

به امید موفقیت همه دانش‌پذیران

.

.

https://motalesharif.com

 

  • مهدی منتظر

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

من اینجا هستم با وبلاگ افزایش حافظه و تند خوانی تا باهم در مورد تگنیک های افزایش حافظه و مهارت تندخوانی صحبت کنیم ، امیدوارم بتوانیم اطلاعات مفیدی رو در این زمینه منتقل نماییم