چه موادغذایی برای تقویت حافظه مفید هستند؟
همراه هستیم با شما از وبسایت اموزش افزایش ، حافظه ، تندخوانی و تمرکز موضوع این قسمت ؛ چه موادغذایی برای تقویت حافظه مفید هستند؟
موادغذایی تقویت کننده حافظه در درجه اول بهتر است اورگانیک و طبیعی باشد و کمتر از قرصها و مواد شیمیایی استفاده کنیم. وعدههای غذایی خود را بیشتر کنید و به جای سه بار غذا خوردن در روز پنج بار خوراکی مصرف کنید و از پرخوری بپرهیزید. با این تقسیمبندی میتوانید علاوه بر رساندن موادغذایی مفید به وزن ایدهآل برسید. در این زمینه با یک متخصص تغذیه مشورت نمایید تا اگر بیماری یا مشکلی دارید رژیم غذایی مناسبی به شما معرفی نماید. مثلا افرادی که قند خون، چربی دارند باید از برخی مواد غذایی پرهیز کنند. البته استفاده از غذاهای کم نمک و کم شیرین برای تمام گروههای سنی مفید است.
عقل سالم در بدن سالم است. برای داشتن فکر سالم و تقویت حافظه ابتدا باید مشکلات روحی و جسمی را حل کرد. یک متخصص تغذیه با توجه به قد و وزن شما، توده بدنیتان را (همان BMI) را محاسبه کرده و طبق آن برنامه غذایی مناسبی را ارائه میدهد. در ادامه پیشنهادات کلی برای تغذیه مناسب مطرح میشود:
وعده صبحانه
مصرف تخممرغ، نان سبوسدار، کنجد، عسل، لبنیات کم چرب، کره، حلوا ارده، گردوی تازه توصیه میشود. از مواد غذایی شیرین و چرب دوری کنید.
میان وعده اول
در میان وعده اول که زمان آن پس از استراحت کوتاه عصرگاهی است میتوانید از میوهها و مغزها استفاده نمایید.
تحقیقات جدید نشان میدهد که هویج نیز دارای موادی است که به کاهش التهاب و تخریب سلولهای مربوط به حافظه منجر میشود.
وعده نهار
در این زمان میتوانید از موادغذایی پروتئیندار مثل ماهی و میگو که امگا۳ نیز دارند و نیز گوشت و مرغ با سبزیجات و یا سالاد استفاده نمایید و مصرف برنج و سیبزمینی و نان را محدود نمایید.
همچنین میتوانید غذاهایی مثل انواع آبگوشتها، عدس پلو، انواع سوپهای تازه، خوراک سبزیجات را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
سبزیجات و میوهها دارای مواد آنتی اکسیدانی هستند. مغز برای خنثی کردن رادیکالهای آزاد نیاز به آنتی اکسیدانها دارد. رادیکالهای آزاد به سلولهای عصبی آسیب میرسانند و عمل واسطههای شیمیایی اعصاب را مختل میکنند میوههای قرمز رنگ مثل زغال اخته، توت فرنگی سرشار از آنتی اکسیدان میباشند و علاوه بر تقویت حافظه و سیستم عصبی، ضدسرطان هستند. اسفناج نیز از جمله سبزیجات مفید برای حافظه میباشد که سرشار از آهن و فولیک اسید میباشد.
سویا، لوبیا، نخود فرنگی و عدس نیز حاوی موادی هستند که برای تقویت حافظه مفید میباشد.
از مصرف دسرهای شیرین بعد از نهار پرهیز کنید؛ زیرا قندهای ساده و تصفیه شده به سرعت جذب خون میشوند و همین امر باعث میشود که دقت و تمرکز و همچنین عملکرد ذهنی افراد در بعد از ظهر کاهش یابد.
میان وعده دوم
در این وعده میتوانید از میوه، مویز، انجیر، توت ،شکلات تلخ، نان کامل و یا کیک کم شیرین خانگی و انواع دمنوشهای طبیعی استفاده نمایید.
وعده شام
در وعده شام میتوانید از کمی برنج، نان و یا پاستا به همراه سالاد استفاده نمایید. سوپهای ساده نیز در این وعده مناسب هستند. شام را سبک و قبل از ساعت هشت شب میل نمایید تا بتوانید خواب آرامی داشته باشید. سعی کنید در طی روز آب کافی بنوشید.
چهار نکته مهم که مکمل موادغذایی برای تقویت حافظه است:
– نکته اول این که زندگی در محیطی بدون اضطراب و استرس، هوای پاک و گردش در طبیعت و مطالعه میتواند در بهبود حافظه موثر باشد.
– نکته دوم سعی کنید در طول روز زمانی را صرف مطالعه، فکر کردن و یادداشت کردن برنامهها و اهدافتان نمایید. این کار سبب میشود تمرکز بیشتری داشته باشید و سلولهای مغزی کار کنند و عضلانیتر شوند. این سلولها نیز مانند دیگر عضلات بدن باید کار کنند و تقویت شوند. هر چه این سلولها بیشتر کار کنند بهتر میتوانند شما را در تصمیمات و انتخابهای زندگی یاری کنند. زندگی ما را مجموعهای از انتخابها و تصمیمهایمان تشکیل میدهند. حتی گاهی یک تصمیم اشتباه کوچک نیز میتواند زندگیمان را تحتالشعاع قرار دهد.
– نکته سوم این که بر خوراکیهای تقویت حافظه، از برخی مکملها هم میتوانید استفاده کنید. مثل فولیک اسید، ویتامین E و B12. در این زمینه حتما با پزشک خود مشورت نمایید.
– نکته چهارم از خوردن غذاهایی که چربی و قند مصنوعی فراوان دارند مثل نوشابه، بیسکویت، شیرینی و چیپسها و فستفودها پرهیز نمایید؛ زیرا سبب کاهش قدرت حافظه میشوند.
افراد شاغل نیز میتوانند با کمی برنامهریزی از قبل، این برنامه غذایی را دنبال کنند.
.
.
.
- ۹۸/۰۸/۱۵